RECEPT: Skutna omleta z gobami

29. 12. 2015
Deli
RECEPT: Skutna omleta z gobami (foto: Shutterstock)
Shutterstock

Lahka večerja z malo ogljikovimi hidrati za dva.

Za 2 osebi potrebujete:
  • 250 g mešanih gob (šampinjoni, lisičke, ostrigarji)
  • po 2 vejici peteršilja in majarona
  • 100 g drobnih šalotk
  • 2 brinovi jagodi
  • 3 jajca
  • sol in poper
  • 100 g puste skute
  • 2 žlici olivnega olja
Priprava:

1. Očistite gobe in jih zrežite na majhne koščke. Oplaknite peteršilj in majaron, ju otresite do suhega in nato sesekljajte. Olupljene šalotke zrežite na četrtine. Brinove jagode zdrobite v možnarju.

2. Ločite rumenjake od beljakov. Beljakom dodajte ščepec soli in iz njih stepite trd sneg. Rumenjake gladko zmešajte s skuto in mešanico začinite s soljo in poprom. Na koncu primešajte še sneg beljakov.

3. V ponvi segrejte 1 žlico olja in na njem med mešanjem popražite šalotke. Dodajte gobe in jih med mešanjem pecite toliko časa, da povre vsa tekočina.

4. V drugi ponvi segrejte pol žlice olja in vanj vlijte polovico jajčne mase. Pogladite in jo pustite zakrkniti na srednji temperaturi.

5. Omleta je pripravljena, ko se od spodaj lahno zapeče, zgoraj pa je skoraj zakrknjena in še malo vlažna. Gobe začinite s soljo, poprom, brinovimi jagodami in zelišči. Polovico gob razporedite po omleti, jo prepognite in okrasite z zelišči. Nato jo postavite na toplo. Enako specite še drugo omleto.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?