S slastnim nadevom iz kisle smetane in blitve.
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 žlici moke
- 12 jajc
- 8 žlic mleka
- sol in poper
- 200 g mlade blitve
- 1 majhen strok česna
- približno 1 žlico limoninega soka
- 1 šopek drobnjaka
- 1 šopek krebuljice
- 4 žlice masla
- 8 žlic kisle smetane
Priprava:
1. Za pripravo omlete gladko zmešajte moko, jajca, mleko in pol žličke soli. Testo naj počiva približno 15 minut.
2. Medtem oplaknite in osušite blitvo ter jo zrežite na trakove. Začinite jih s soljo in poprom ter ju pustite 8 do 10 minut lahno vreti v pokriti posodi v majhni količini vode. Po kuhanju ji dodajte kocke česna in jo začinite z limoninim sokom, soljo in poprom. Zelenjavo postavite na toplo.
3. Zelišča oplaknite in jih otresite do suhega. Drobnjak zrežite na drobne rolice. Krebuljico sesekljajte in jo skupaj z drobnjakom primešajte jajčni masi.
4. V ponvi po porcijah segrejte maslo in na najem specite omlete (za vsako približno 5 žlic jajčne mase). Po peki sredi vsake denite po 1 žlico kisle smetane in blitve ter omleto prepognite. Okrasite z vejicami zelišč.
Čas priprave: približno 1 ura in 25 minut.
Na osebo: približno 380 kcal, beljakovine: 21 g, maščobe: 28 g, ogljikovi hidrati: 10 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?