Recept: Zeliščna omleta

29. 6. 2014
Deli
Recept: Zeliščna omleta (foto: Arhiv revije Lisa)
Arhiv revije Lisa

S slastnim nadevom iz kisle smetane in blitve.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 2 žlici moke
  • 12 jajc
  • 8 žlic mleka
  • sol in poper
  • 200 g mlade blitve
  • 1 majhen strok česna
  • približno 1 žlico limoninega soka
  • 1 šopek drobnjaka
  • 1 šopek krebuljice
  • 4 žlice masla
  • 8 žlic kisle smetane
Priprava:

1. Za pripravo omlete gladko zmešajte moko, jajca, mleko in pol žličke soli. Testo naj počiva približno 15 minut.

2. Medtem oplaknite in osušite blitvo ter jo zrežite na trakove. Začinite jih s soljo in poprom ter ju pustite 8 do 10 minut lahno vreti v pokriti posodi v majhni količini vode. Po kuhanju ji dodajte kocke česna in jo začinite z limoninim sokom, soljo in poprom. Zelenjavo postavite na toplo.

3. Zelišča oplaknite in jih otresite do suhega. Drobnjak zrežite na drobne rolice. Krebuljico sesekljajte in jo skupaj z drobnjakom primešajte jajčni masi.

4. V ponvi po porcijah segrejte maslo in na najem specite omlete (za vsako približno 5 žlic jajčne mase). Po peki sredi vsake denite po 1 žlico kisle smetane in blitve ter omleto prepognite. Okrasite z vejicami zelišč.

Čas priprave: približno 1 ura in 25 minut.
Na osebo: približno 380 kcal, beljakovine: 21 g, maščobe: 28 g, ogljikovi hidrati: 10 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?