Z rezanci širataki je vsak obrok bolj zdrav. Skoraj prozorne testenine so narejene iz jamu podobnega gomolja in bogato preskrbljene s topno vlaknino, imenovano glukomanan.
Tajski raziskovalci so v nedavni raziskavi odkrili, da po zaužitju ogljikohidratne jedi oziroma po sladkanju že en gram te vlaknine značilno upočasni absorpcijo sladkorja v krvni obtok. To pomeni, da telesu zagotovi enakomerno dobavo energije namesto 'sladkornega udara', ki lahko povzroči večanje maščobnih zalog in poškodbo krvnih žil.
Če se vrnemo k rezancem, ena porcija rezancev širataki vsebuje do tri grame glukomanana. Njegova vsebnost ni nič manjša v suhih rezancih te vrste, ki jih lahko najdemo tudi na naših prodanjih policah.
Namig: Premešajte rezance s prepraženo šalotko in žličko sojine omake ter obložite z rezinami zrezka.
Novo na Metroplay: Borut Pahor in Saša Lošić (Plavi Orkestar) odgovorita na ključno vprašanje – je bolje biti pijan ali star?