Če ne veste, kam z bučkami in mislite, da se preizkusili že vse, imamo za vas še en recept: bučkino omako.
Tudi vi komaj čakate sezono bučk, ko pa se pojavijo na vrtu, jim kar ni konca? Težko jih porabite, nekaj jih razdate in kmalu se začnete vrteti v krogu z istimi recepti. Rešili vas bomo zagate in poskrbeli, da boste letos porabili vse do zadnje bučke in da niti ena ne bo šla v nič.
Preden razkrijemo recept za sočno omako, ki jo lahko priložite testeninam, pire krompirju ali zrezkom, je tu še nekaj receptov iz bučk:
- Kako pripraviti KRUH Z BUČKAMI? (recept)
- Kako pripraviti bučkine slane palačinke?
- Slastne bučkine rezine z jogurtom
- V 3 korakih do popolne bučkine juhe!
- Slastne bučkine kroglice s feta sirom
- Kako pripraviti BUČKINO PITO?
Sedaj pa zavihajte rokave in pripravite sestavine za bučkino omako. Pripravite naslednje (za 2 osebi):
- olivno olje
- 2 srednje veliki bučki
- 1 manjši por
- 3 stroke česna
- smetano za kuhanje
- 1 dcl vode
- sol, poper
- parmezan
Priprava je preprosta in hitra.
Bučkam odrežete vrhove in jih prerežete na pol ter narežete na manjše kocke. Potem narežete še por in ga operete pod vodo, česen nasekljate. Vzamete globoko ponev in dno prekrijete z olivnim oljem. Ko se olje segreje, najprej prepražite por, da se zmehča in upade.
Dodate nasekljan česen, da zadiši, potem še narezane bučke. Solite in poprate po okusu. Pražite toliko časa, da se bučke zmehčajo, potem zalijte z vodo. Ko voda malce povre, odstavite z ognja in vse skupaj zmiksajte s paličnim mešalnikom.
Postavite nazaj na ogenj, dodajte kakšen deciliter smetane za kuhanje in nariban parmezan po okusu. Pustite, da kakšnih pet minut omaka rahlo vre. Če se vam zdi pregosta, zalijte z vodo.
Potem je omaka pripravljena in jo lahko dodate k izbrani jedi. V njej lahko kuhate zrezke ali jo zmešate s testeninami, da bodo še bolj sočne, preden jih postavite na krožnik. Uporabite svojo domišljijo!
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?