Običajno listnato solato lahko popestrimo z raznoraznimi dodatki in jo naredimo še bolj okusno.
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g filejev piščančjih prsi
- 6 žlic olja
- sol, poper
- 1 glava solate (rimska ali kristalka)
- 2 paradižnika
- po 1 rdeča in zelena paprika
- ½ kumare
- 1 šalotko
- 1 strok česna
- 3–4 žlice balzamičnega kisa
- 1 ščepec sladkorja
- 1 žličko srednje ostre gorčice
- 100 g črnih oliv brez koščic
Priprava:
Piščanca oplaknite in osušite. Na 2 žlicah vročega olja ga med obračanjem pecite približno 15 minut. Začinite ga s soljo in poprom.
Pripravite zelenjavo in solato. Solato natrgajte na koščke, papriko na trakove, paradižnik na rezine, kumaro pa na kocke.
Šalotko in česen olupite ter na drobno sesekljajte. Zmešajte ju s kisom, sladkorjem, gorčico, soljo, poprom in preostalim oljem. Zelenjavo in solato v skledi zmešajte s prelivom in jo razdelite po krožnikih. Obložite jo s piščancem in z olivami.
Čas priprave: približno 40 minut.
Na osebo: približno 410 kcal, beljakovine: 38 g, maščobe: 25 g, ogljikovi hidrati: 6 g.
Novo na Metroplay: "PCOS lahko vpliva na skoraj vsak del našega telesa" | Anja Kikl