Rafinirana kombinacija s solnim cvetom
Za 12 kosov potrebujete
- 4 jajca
 - 150 g sladkorja v prahu
 - 230 g temne kuverture (70 % kakava)
 - 100 g masla sobne temperature
 - 80 g moke
 - 1 žličko pecilnega praška
 - 100 g sesekljanih lešnikov
 - 80 g temnega kakava v prahu
 - 50 ml mleka
 - 8 g solnega cveta
 
Priprava
Stepite jajca in sladkor. Kuverturo sesekljajte. 180 g kuverture stopite in ji primešajte še maslo. Zmešajte moko, pecilni prašek, lešnike, kakav in mleko. Nato dodajte še solni cvet in jajčno mešanico. Sesekljajte še preostalih 50 g kuverture in jo primešajte zmesi.
Pečico segrejte na 170 stopinj (ventilatorsko na 150 stopinj). Namastite 12 modelčkov (premera 6 cm), vanje vlijte testo in pecite 25 do 35 minut. Po želji še okrasite.
Čas priprave: približno 60 minut.
Na kos: približno 320 kcal, beljakovine: 6 g, maščobe: 18 g, ogljikovi hidrati: 31 g.