Žafranova rižota z bučkami

26. 8. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Žafranova rižota  z bučkami (foto: Profimedia)
Profimedia

Zanimiv preplet okusov ...

Za 2 osebi potrebujete:

  • 1 strok česna
  • 1 šalotko
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 bučko
  • 150 g riža
  • 150 ml belega vina
  • sol, sveže mleti barviti poper
  • ščepec žafrana
  • 1 l zelenjavne juhe
  • 3 žlice masla
  • 40 g parmezana

Za okrasitev:

  • rukolo
  • 1 čili
  • 4 tanke rezine bučk

Priprava:

1 Sesekljan česen in šalotko stekleno popražite na olju. Nato dodajte kocke oprane bučke in jih popražite.

2 Dodajte riž, prilijte vino in ga pokuhajte. Začinite s soljo, poprom in žafranom.

3 Nato postopoma dolivajte vročo juho in jo pred vsakim naslednjim odmerkom pokuhajte do konca. Kuhajte, dokler se riž ne zmehča.

4 Primešajte kocke masla in parmezan. Okrasite s svežo rukolo, čilijem in tankimi rezinami bučk. 

Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem