Zanimiv preplet okusov ...
Za 2 osebi potrebujete:
- 1 strok česna
- 1 šalotko
- 2 žlici olivnega olja
- 1 bučko
- 150 g riža
- 150 ml belega vina
- sol, sveže mleti barviti poper
- ščepec žafrana
- 1 l zelenjavne juhe
- 3 žlice masla
- 40 g parmezana
Za okrasitev:
- rukolo
- 1 čili
- 4 tanke rezine bučk
Priprava:
1 Sesekljan česen in šalotko stekleno popražite na olju. Nato dodajte kocke oprane bučke in jih popražite.
2 Dodajte riž, prilijte vino in ga pokuhajte. Začinite s soljo, poprom in žafranom.
3 Nato postopoma dolivajte vročo juho in jo pred vsakim naslednjim odmerkom pokuhajte do konca. Kuhajte, dokler se riž ne zmehča.
4 Primešajte kocke masla in parmezan. Okrasite s svežo rukolo, čilijem in tankimi rezinami bučk.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem