Mnogi so ga v otroštvu redno uživali, danes pa smo nanj pozabili. Preverite, kako ga lahko ponovno pripravite.
Ste kot otroci uživali "kruh in mast"? Včasih je to bil izredno priljubljen zajtrk, pri katerem se je na kruh namazalo svinjsko mast. Ti dve živili sta skoraj vedno bili doma in ravno zato sta se na jedilniku znašli precej pogosto.
Ne spreglejte:
- Svojemu golažu vedno dodajte to sestavino: poskrbeli boste za nepozaben okus in meso, ki se kar topi v ustih
- Ženske, ki varajo, pogosto izrečejo te 3 stavke (eden od njih bo vas presenetil)
Ta priljubljen zajtrk lahko pripravite še danes: za vas smo izbrskali recept, ki tej tradicionalni jedi doda sodoben pridih.
Potrebujete:
- Kruh, narezan na rezine;
- Svinjsko mast (uporabite lahko tudi maslo);
- Nekaj listov svežega peteršilja;
- Mleti črni poper;
- Papriko v prahu;
- Nekaj strokov svežega česna.
Priprava:
- V manjšo posodo dajte toliko žlic masti, kolikor imate rezin kruha. Masti primešajte še sesekljane liste peteršilja, poper, strt česen in papriko v prahu. Vse skupaj dobro premešajte
- Kruh namažite s pripravljeno mešanico in ga položite na pekač, obložen s peki papirjem.
- Vse skupaj pecite v pečici na 220 °C približno 10–15 minut, dokler kruh ne postane zlato hrustljav.
Ta preprost, a okusen prigrizek lahko postrežete kot samostojno jed ali ga kombinirate s svežo zelenjavo. Hrustljava tekstura in bogat okus vas bosta navdušila!
Vir: kafe.rs