Pomlad ponuja najboljše – mlado, hrustljavo zelenjavo, polno vitaminov in okusa.
Redkvice
Spomladi nas večinoma razveseljujejo rdeče redkvice, poleti pa lahko grizljamo redkvice bele barve. Najbolje je, da jih jemo samostojno in jih ne režemo.
Odlične so v solatah ali nastrgane na različnih zelenjavnih jedeh. Na rezine narezane so osvežilen dodatek sendvičev.
Sladkorni grah
V nasprotju z običajnim grahom, pri katerem uživamo zrna, ki so skrita v mesnatih strokih, pa pri sladkornem grahu uživamo cele stroke.
Stroke sladkornega graha kuhamo približno 4 do 6 minut v vodi, ki smo ji dodali ščepec sladkorja in čajno žličko masla.
Kadar grah uporabljamo za solato, zrnca in stroke takoj po blanširanju položimo v mrzlo vodo, da ohranijo svežo zeleno barvo.
Beluši
Sezona svežih belušev je maja na višku, zato si jih z užitkom privoščite. Pomembno je, da pripravljate čim bolj sveže beluše, ki naj s polja pridejo na mizo po najkrajši poti.
Pri nakupu izbirajte le čvrsta in enakomerno debela stebla, ki naj imajo sočno meso. Sveže beluše hranite največ dva dni. Zavijte jih v vlažno kuhinjsko krpo in zaprite v posodo za zelenjavo.
Priporočamo:
- Redkvica - pomaga pri težavah z jetri in žolčem
- Grah - nepogrešljivo živilo za športnike
- Šparglji - naravni antioksidanti
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?