Nadgradnja zajtrka: pečeni ovseni kosmiči z banano

18. 7. 2020
Deli
Nadgradnja zajtrka: pečeni ovseni kosmiči z banano (foto: profimedia)
profimedia

Za vse, ki ste preizkusili najmanj 20 verzij ovsenih kosmičev za zajtrk in potrebujete nov način priprave, bo recept prava osvežitev.

Ovseni kosmiči so za zajtrk odlična izbira, saj lahko eksperimentirate z dodatki, jih pripravite že zvečer in vas nasitijo za dlje časa, zato ne posegate po prigrizkih. A če smo povsem iskreni, smo že vsi zvesti oboževalci ovsenih kosmičev izčrpali svojo domišljijo in potrebujemo nekaj novega. 

Za vas smo izbrskali recept, s katerim lahko pripravite zajtrk za več dni v naprej in si kosmiče privoščite tudi za malico, ki jo vzamete s seboj po opravkih. 

Potrebujete: 

  • 2 skodelici ovsenih kosmičev
  • 1 žličko pecilnega praška
  • 3 žlice cimeta (če ga obožujete, še eno žlico več)
  • 5 skodelic mleka (kravjega, kokosovega, mandljevega ...)
  • 1 (stepeno) jajce
  • ščep vanilije
  • ščep soli
  • 4 banane
  • 1/4 skodelice arašidovega masla
  • 1/4 skodelice medu ali javorjevega sirupa (po želji)

Pečico segrejte na 180 stopinj in obložite pekač s peki papirjem ali ga premažite z maslom. 

V posodi zmešajte ovsene kosmiče, pecilni prašek, cimet in sol. Dodajte mokre sestavine: stepena jajca, mleko, arašidovo maslo, javorjev sirup/med in vanilijo. Mešajte, dokler ne dobite gladke mokre zmesi. 

Zmiksajte dve banani in ju vmešajte v zmes. Ostali dve banani narežite na okrogle, tanke koščke. 

V pekač najprej zložite polovico koščkov narezane banane, nato jih prelijte s polovico zmesi. Na zmes položite preostale koščke banane in jih prelijte z ostankom zmesi. Z žlico razporedite maso po celem pekaču. 

Postavite v pečico za 35 ali 40 minut (zapičite zobotrebec in preverite, ali pride iz "biskvita" čist). 

Po biskvitu lahko razporedite koščke banane, pokapljate javorjev sirup ali premažete arašidovo maslo. Dober tek! 

Novo na Metroplay: "Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del