Za vse, ki ste preizkusili najmanj 20 verzij ovsenih kosmičev za zajtrk in potrebujete nov način priprave, bo recept prava osvežitev.
Ovseni kosmiči so za zajtrk odlična izbira, saj lahko eksperimentirate z dodatki, jih pripravite že zvečer in vas nasitijo za dlje časa, zato ne posegate po prigrizkih. A če smo povsem iskreni, smo že vsi zvesti oboževalci ovsenih kosmičev izčrpali svojo domišljijo in potrebujemo nekaj novega.
- Morda preverite tudi te 3 načine priprave: 3 recepti za ovsene kosmiče (in česa ne smete pozabiti pri pripravi!)
Za vas smo izbrskali recept, s katerim lahko pripravite zajtrk za več dni v naprej in si kosmiče privoščite tudi za malico, ki jo vzamete s seboj po opravkih.
Potrebujete:
- 2 skodelici ovsenih kosmičev
- 1 žličko pecilnega praška
- 3 žlice cimeta (če ga obožujete, še eno žlico več)
- 5 skodelic mleka (kravjega, kokosovega, mandljevega ...)
- 1 (stepeno) jajce
- ščep vanilije
- ščep soli
- 4 banane
- 1/4 skodelice arašidovega masla
- 1/4 skodelice medu ali javorjevega sirupa (po želji)
Pečico segrejte na 180 stopinj in obložite pekač s peki papirjem ali ga premažite z maslom.
V posodi zmešajte ovsene kosmiče, pecilni prašek, cimet in sol. Dodajte mokre sestavine: stepena jajca, mleko, arašidovo maslo, javorjev sirup/med in vanilijo. Mešajte, dokler ne dobite gladke mokre zmesi.
Zmiksajte dve banani in ju vmešajte v zmes. Ostali dve banani narežite na okrogle, tanke koščke.
V pekač najprej zložite polovico koščkov narezane banane, nato jih prelijte s polovico zmesi. Na zmes položite preostale koščke banane in jih prelijte z ostankom zmesi. Z žlico razporedite maso po celem pekaču.
Postavite v pečico za 35 ali 40 minut (zapičite zobotrebec in preverite, ali pride iz "biskvita" čist).
Po biskvitu lahko razporedite koščke banane, pokapljate javorjev sirup ali premažete arašidovo maslo. Dober tek!