Recepti za bučke so številni in pestri. Od bučne juhe do nadevanih, v kolačih, narastkih, polpetih ali prikuhah. Danes bomo z njimi nadevali palačinke.
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 jajca
- 125 ml mleka
- 60 g moke
- sol in poper
- 3 žlice olja
- po 1 belo in rdečo čebulo
- 1 papriko
- 500 g bučk
- 4 stroke česna
- 8 češnjevih paradižnikov
- 1 žlico limoninega soka
- 1 žlico sojine omake
- 2 žlici sesekljanih zelišč
Priprava:
1. Jajca razžvrkljajte z mlekom, moko, soljo in poprom. Segrejte 2 žlici olja in v ponvi specite 4 palačinke.
2. Nato v njej segrejte še 1 žlico olja, nanj stresite drobno sesekljano čebulo ter jo popecite. Primešajte še olupljene in na kocke zrezane bučke ter strt česen, vse skupaj začinite s soljo in poprom ter malce podušite.
3. Primešajte prepolovljene paradižnike, dodajte sojino omako in limonin sok ter vse skupaj še malce pogrejte. Zmes porazdelite po palačinkah, jih enkrat prepognite in potresite z zelišči.
Nasvet: Maso za palačinke lahko pripravite po lastnem receptu.
Preverite še:
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?