Kdo pravi, da so enolončnice primerne samo pozimi? Preverite, kako pripraviti božansko poletno mineštro!
Sestavine za 4 osebe:
- 1 steblo zelene
- 2 korenčka
- 2 bučki
- 2 paradižnika
- Pol paprike
- Pol skodelice graha (lahko je tudi zmrznjen)
- Pol večje čebule
- 2 stroka česna
- 1,5 litra zelenjavne jušne osnove
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 skodelica jušnih testenin
- Svež lovorjev list
- Pol čajne žličke timijana
- Sol in poper po okusu
Priprava:
1. Čebulo in česen olupite ter drobno nasekljajte. Vso zelenjavo očistite, operite ter narežite na manjše koščke.
2. Na kuhalnik pristavite večji lonec, v katerem segrejete olje. V lonec stresite čebulo, zeleno ter korenje in vse skupaj pri srednjem ognju pražite približno 7 minut.
3. Primešajte še česen ter ga skupaj z zelenjavo pražite eno minuto. Nato dodajte še bučke, paradižnik, papriko ter vse skupaj pražite še 2 minuti, nato pa zelenjavo zalijte z jušno osnovo in vanjo vmešajte timijan, lovor, sol ter poper.
4. Temperaturo povišajte in počakajte, da jed zavre. V lonec nato stresite še grah ter testenine. Ko mineštra ponovno zavre, ponovno znižajte temperaturo ter kuhajte toliko časa, da se zelenjava zmehča ter testenine skuhajo. Po potrebi dolijte dodatno tekočino (vodo ali jušno osnovo).
5. Mineštro po potrebi na koncu še dodatno začinite s soljo in poprom, nato pa jo postrezite.
- Preberite tudi: RECEPT: slastne bučkine kroglice s feta sirom
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?