Ta vikend preizkusite slasten, enostaven in hiter recept, ki ga bo oboževala vsa družina!
Sestavine za 4 osebe:
- 400 g poljubnih testenin
- 400 g paradižnikov iz pločevinke (v koščkih)
- 200 g tunine v lastnem soku
- 160 g naribanega sira
- 160 g koruze iz pločevinke
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- Sol in poper po okusu
Priprava:
1. Čebulo olupite in drobno sesekljajte. Koruzo ter tuno odcedite.
2. V ponvi segrejte oljčno olje, na njem pa nato za približno 5 minut prepražite čebulo. Nato primešajte koščke paradižnika, vse skupaj dobro premešajte ter začinite s soljo. Pustite omako za nekaj minut rahlo vreti na zmerni temperaturi.
3. Testenine skuhajte na zob po navodilih na embalaži.
4. Kuhane testenine odcedite in jih stresite v ponev s pripravljeno omako. Dodajte še koruzo in tuno ter vse skupaj dobro premešajte, nato pa pretresite v globok pekač. Po vrhu potrosite nariban sir.
5. Testenine pecite 5 do 10 minut pri temperaturi 220°C. Počakajte, da se jed nekoliko ohladi in jo nato postrezite.
- Preberite tudi: RECEPT: kako pripraviti bučkine slane palačinke?
Novo na Metroplay: "Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del