Obogatena s koriandrom. Preprosta, nasitna in tako gosta, da jo boste lahko zajemali kar s krekerjem.
Sestavine za okusno juho iz leče
Za štiri osebe:
- 1 žlica kokosovega olja
- 1 žlica koriandrovih semen
- 6 skodelic zelenjavne jušne osnove
- 1 1/5 skodelice rumene leče (ki jo sperete)
- groba sol
Sestavine za čatni:
- 1 skodelica svežega koriandra
- 1 žlica svežega limetinega soka
- 2 žlički kokosovega olja
- 2 žlički drobno naribanega ingverja
Priprava:
V kozici segrejemo malo olja, na katerem na zmernem ognju pražimo semena koriandra. Približno eno minuto.
Dodamo lečo in zalijemo z zelenjavno jušno osnovo. Ko juha zavre, zmanjšamo temperaturo in pustimo vreti približno 40 minut oz. dokler se leča ne zmehča in ne absorbira skoraj vse tekočine. Posolimo po okusu.
Medtem priravimo čatni. Koriander, limetin sok, olje in ingver dobro zmiksamo v mešalniku.
Juho okrasimo s čatnijem in postrežemo.