Tako pripravite kremast bananin cheesecake: priprava je otročje enostavna, končni rezultat pa bo navdušil tudi zahtevne gurmane

1. 9. 2025
Fotografija je simbolična. (foto: Profimedia)
Fotografija je simbolična.
Profimedia

Ta kremasta sladica z bananami, ki jo pripravite hitro in brez zapletov, je popolna izbira za vsako priložnost.

Bananin cheesecake združuje svilnato gladko kremo iz kremnega sira in kondenziranega mleka s pristno sladkobo zrelih banan. Postrezite ohlajeno in uživajte v mehkem, aromatičnem desertu, ki vedno navduši.

Sestavine:

  • 200 g mletih piškotov
  • 100 g masla ali margarine
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta
  • 5–6 zrelih banan
  • 90 g sladkorja
  • Sok 1 limone
  • 2 žlici vode
  • 450 g kremnega sira
  • 195 g kondenziranega mleka

Nasvet: Uporabite zrele banane – bolj so sladke in okusnejše. Pazite le, da niso preveč zrele, da krema ne postane vodena.

Priprava:

  1. Stopite maslo (ali margarino) in ga zmešajte z mletimi piškoti. Dodajte vaniljev ekstrakt in dobro premešajte, da nastane enotna zmes. Mešanico enakomerno razporedite po dnu tortnega pekača in jo rahlo pritisnite ob dno. Postavite v hladilnik, da se strdi, medtem pa pripravite kremo.
  2. Banane olupite in pretlačite z vilicami. Primešajte sladkor, limonin sok in vodo.
  3. V ločeni posodi zmešajte kremni sir s kondenziranim mlekom, da dobite gladko, rahlo penasto maso. Nato nežno vmešajte banane in zmešajte v enotno, gladko zmes.
  4. Kremo enakomerno razporedite po ohlajeni podlagi. Cheesecake pokrijte in postavite v hladilnik za najmanj 2–3 ure, še bolje pa čez noč, da se lepo strdi. Na koncu ga po želji dodatno dekorirajte z narezanimi bananami.
Dvojni incident ob obisku Ursule von der Leyen v Bolgariji

Dober tek!

Vir: stvarukusa.mondo.rs

Tako pripravite jajca brez kapljice olja: trik, ki ga poznajo le izkušene gospodinje