Če se radi sladkate z domačimi dobrotami, ki niso polne dodatnih aditivov in sladkorja, je bananin kruh odlična izbira za posladek v katerem boste uživali vi, vaša družina in še kakšni morebitni gostje.
Prav tako boste lahko porabili odvečne banane, ki so vam morebiti ostale, saj za je za ta recept potrebno uporabiti čim bolj zrele banane. Recept za bananin kruh, ki je predstavljen v nadaljevanju, bo pripravljen v nekaj pičlih minutah, pekel pa se bo približno 50 minut.
Sestavine za odličen bananin kruh:
- 225 g moke po želji (lahko je kombinacija pirine in ajdove)
- 125 g masla (lahko kokosovega masla)
- 50 g lešnikove ali mandljeve moke
- 4 jajca
- 4 srednje čim bolj zrele banane
- 2 jušni žlici surovega kakava
- 1 čajna žlička cimeta
- 1 žlica pecilnega praška
- Ščepec soli
- Sladilo po želji (na primer 4 žlice medu).
Priprava:
Maslo pustite nekaj časa na prostem, da se stopi. V skledi stepite štiri jajca in dodajte pretlačene banane skupaj z maslom. Najbolje, da jih za kratek čas dodate v blender. V drugi posodi zmešajte suhe sestavine in vanjo preložite zmiksane banane, jajca in maslo ter vse dobro premešajte.
Zmes nato dajte v model, obložen s papirjem za peko in v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj pecite približno 50 minut. Z zobotrebcem preverite, če je kruh popolnoma pečen in če ni, ga dajte še za kakšno minuto nazaj v pečico.
Ko je kruh pečen, počakajte, da se malo ohladi, potem pa si slastno bananino sladico le privoščite.
Dober tek!
Prisluhnite tudi pogovoru, ki ga vodi Borut Pahor.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?