Slastni, nasitni in polni beljakovin: tako v 30 minutah pripravite božanske zdrave rogljičke

1. 6. 2025
Fotografija je simbolična. (foto: Profimedia)
Fotografija je simbolična.
Profimedia

Te rogljičke preprosto morate poskusiti!

Rogljički so običajno polni maščob in sladkorja, po drugi strani pa nimajo veliko beljakovin, ki so ključne za grajenje mišične mase, hkrati pa spodbujajo tudi občutek sitosti. A k sreči obstaja tudi različica, ki je bolj beljakovinsko bogata, priprava pa je hitra in enostavna.

Sestavine:

  • 250 g gladke moke
  • 120 g skute
  • 1 jajce
  • 40 ml oljčnega olja
  • 50 ml mleka
  • 3 čajne žličke pecilnega praška
  • Pol čajne žličke soli
  • (Po želji) semena za posip

Priprava:

1. V skledo presejte moko in pecilni prašek, nato pa jima primešajte še sol in skuto.

2. Beljak ločite od rumenjaka. Beljak stepite z vilico, nato pa mu primešajte mleko in olivno olje. Mešanico nato stresite v skledo z moko in skuto ter zamesite gladko testo. Če je preveč lepljivo, dodajte še malo moke.

Današnji kolaps na Celovški je bil le uvod v gradbeno poletje

3. V ločeni skledi premešajte rumenjak in mleko.

4. Testo razvaljajte v krog in ga razrežite na trikotnike. Vsak trikotnik zvijte v rogljiček in ga položite na pekač, obložen s peki papirjem. Rogljičke premažite z mešanico rumenjaka in mleka ter jih po želji potresite s semeni.

5. Rogljičke pecite 25 do 30 minut pri temperaturi 180°C. Po peki jih pokrijte s krpo, ko se nekoliko ohladijo pa jih postrezite. Hranite jih v pokriti posodi, da se ne izsušijo.

Več gibanja, manj bolezni? Endokrinologinja razkriva, kako vadba v resnici vpliva na dolgoživost