Pomešajte, namažite in že imate božansko sladico: tako pripravite domače napolitanke s tremi bogatimi nadevi (vsak je boljši od prejšnjega)

26. 12. 2025
Pomešajte, namažite in že imate božansko sladico: tako pripravite domače napolitanke s tremi bogatimi nadevi (vsak je boljši od prejšnjega) (foto: Pinterest / Posnetek zaslona)
Pinterest / Posnetek zaslona

Ta božanska sladica je izredno enostavna za pripravo, končni rezultat pa povsem navdušuje.

Če iščete sladico, ki hkrati navduši z videzom in okusom, je so te domače napolitanke prava izbira. Bogata plastena struktura že na prvi pogled pritegne pozornost, vsak grižljaj pa potrdi, da ne gre le za lepo, temveč tudi izjemno okusno sladico.

Tri različni nadevi – vsak s svojo teksturo, aromo in značajem – klasične napolitanke povzdignejo v pravo vizualno in kulinarično doživetje, ki ostane v spominu. Primerne so za praznično mizo, družinsko srečanje ali sproščeno vikend razvajanje. Trobarvne napolitanke so sladica, ki nikogar ne pusti ravnodušnega.

Največja prednost je preprosta priprava v kombinaciji z izjemno učinkovitim končnim rezultatom. Prav zato imajo ta recept radi vsi, ki želijo navdušiti brez zapletenih postopkov.

Sestavine za domače napolitanke

1. nadev:

  • 200 g suhih fig
  • 100 g rozin
  • sok 1 pomaranče
  • 50 g sladkorja v prahu
Želel mu je preprečiti vožnjo pod vplivom alkohola, nato je izbruhnil pretep

2. nadev:

  • 200 g mletih orehov
  • 100 ml vročega mleka
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 žlica ruma

3. nadev:

  • 4 rumenjaki
  • 100 g sladkorja v prahu
  • sok 1/2 limone
  • 150 g margarine

Čokoladna glazura:

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 3 žlice olja

Vafelj listi:

  • Kupljeni oblati oziroma "vafelj listi"

Priprava

1. nadev:

Fige drobno nasekljajte. Dodajte rozine, pomarančni sok in sladkor v prahu ter vse skupaj dobro premešajte.

2. nadev:

V vroče mleko vmešajte mlete orehe, sladkor v prahu in rum. Premešajte v enotno maso.

3. nadev:

Rumenjake in sladkor v prahu kuhajte nad vodno paro, dokler ne dobite goste zmesi. Ko se ohladi, dodajte limonin sok in margarino ter stepite z mešalnikom, da nastane gladka krema.

Sestavljanje:

  1. Na vafelj liste (namažite stran z drobnimi kockicami) razporedite 1. nadev. Pokrijte z drugim vafelj listom, dodajte 2. nadev, ponovno vafelj list, nato 3. nadev in zaključite z zadnjim vafelj listom.
  2. Čokolado za glazuro stopite skupaj z oljem in z njo prelijte vafelj list, ko se nadevi nekoliko strdijo.
  3. Ko so vafelj listi in glazura popolnoma čvrsti, sladico narežite na rezine in postrezite.

Dober tek!

Vir: krstarica.com