Hitra in preprosta jed, ki bo razveselila brbončice vegetarijancev in vsejedcev.
Sestavine za približno 12 kosov:
- 2 veliki rdeči čebuli,
- 3 žlice olja,
- 2 žlici provansalskih zelišč,
- 4–5 žlic rdečega vinskega kisa,
- 1 žlica rjavega sladkorja,
- 200 ml pinjenca,
- 5 jajc,
- 200 g skute,
- 150 g kisle smetane,
- sol, poper.
Priprava:
1. Čebuli olupite in ju zrežite na tanke rezine. Čebulo pri majhni temperaturi stekleno popražite na 2 žlicah olja. Ko se čebula obarva rožnato, jo posujte z zelišči, zalijte s kisom ter jo začinite s soljo in sladkorjem. Dobro premešajte, posodo pokrijte in čebulo pri nizki temperaturi dušite 15–20 minut. Po potrebi dodajte še malce vode. Dušeno čebulo dobro ohladite.
2. V skledi stepite pinjenec, jajca, skuto in smetano. Mešanico začinite s soljo. Namastite tortni model premera 24 cm, ga potresite z drobtinami in vanj prelijte polovico testa. Po testu enakomerno porazdelite čebulo in jo previdno prelijte s preostalim testom. Kolač posujte s poprom in ga v pečici, ogreti na 180 stopinj (v ventilatorski na 160), pecite približno 35 minut, da se zgornja površina obarva zlato rjavo.
Priprava približno 35 minut.
Peka približno 35 minut.
Na kos približno 140 kcal. B: 6 g, M: 10 g, OH: 6 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?