Hrustljav piščanec s parmezanom

24. 12. 2009
Hrustljav piščanec s parmezanom

Preprosta in hitro priprav­­ljena jed, a tako okusna, da se lahko kosa z dobrotami iz najboljših gostiln.

Potrebujete

  • 2 piščančjih prsi brez kosti in kože
  • 1 skodelico krušnih drobtin
  • 2 jedilni žlici nastrga­­nega parmezana
  • ? jedilne žlice suhih italijanskih zelišč
  • 2 jajčna beljaka
  • sol in poper po okusu
  • ? jedilne žlice oljčnega olja
  • 1 ? jedilne žlice masla
  • 2 jedilni žlici kaper
  • ? jedilne žlice gorčice
  • sveže iztisnjen sok
  • 1 limone
  • 2 jedilni žlici sveže sesekljanega peteršilja

Priprava

1 Prsi pokrijte s plastično vrečko ali pergamentnim papirjem in dobro potolcite s kuhinjskim kladivom, da se stanjšajo na debelino okoli 1 cm.

2 V široki skledi z ravnim dnom ali v velikem globokem krožniku zmešajte drobtine, parmezan in italijanska zelišča. V drugi skledi rahlo stepite jajčna beljaka. Meso začinite s soljo in poprom po okusu, nato vsak kos posebej previdno pomočite v beljak, potem pa še v priprav­­ljeno panado iz drobtin in parmezana. Poskrbite, da bo celoten kos enakomerno prekrit s panado po celotni površini (na občutljivih mestih kar s prsti nežno pritisnite drobtine ob meso).

3 V večji teflonski ali litoželez­­ni ponvi s podlago proti sprijemanju segrejte olje na zmerni temperaturi. Na vroče olje položite paniranega piščanca in ga pecite 3? 4 minute na vsaki strani. Skorja mora postati enakomerno zlato porjavela in hrustljava. Pečene prsi preložite na večji krožnik in pustite, da se ohladijo.

Nenavadna "igrača" za čustveno podporo psičke nasmejala splet

4 V vročo ponev dodajte maslo in ga segrevajte, dokler se ne stopi, zabrbota ter rahlo porjavi (približno 1 minuto). Dodajte kapre, gorčico in limonin sok in dobro premešajte z leseno kuhalnico, da odstranite ostanke drobtin, ki so se morda prijeli na dno. Izklopite segrevanje in na koncu dodajte sesekljan peteršilj. Dobro premešajte. Dobili ste pikantno omako.

5 Pokapajte jo po skorjici hrust­­­ljavo zapečenih prsi in postrezite s prilogo iz soparjene mlade špinače s česnom, s ščepcem čilija v prahu in z nekaj kapljicami oljčnega olja. Zadostuje za 2 porciji.

Na porcijo

497 kalorij, 61 g beljakovin, 14 g ogljikovih hidra­­tov, 21 g maščob, 1 g vlaknin, 816 mg natrija.