Preprosta in hitro pripravljena jed, a tako okusna, da se lahko kosa z dobrotami iz najboljših gostiln.
Potrebujete
- 2 piščančjih prsi brez kosti in kože
- 1 skodelico krušnih drobtin
- 2 jedilni žlici nastrganega parmezana
- ? jedilne žlice suhih italijanskih zelišč
- 2 jajčna beljaka
- sol in poper po okusu
- ? jedilne žlice oljčnega olja
- 1 ? jedilne žlice masla
- 2 jedilni žlici kaper
- ? jedilne žlice gorčice
- sveže iztisnjen sok
- 1 limone
- 2 jedilni žlici sveže sesekljanega peteršilja
Priprava
1 Prsi pokrijte s plastično vrečko ali pergamentnim papirjem in dobro potolcite s kuhinjskim kladivom, da se stanjšajo na debelino okoli 1 cm.
2 V široki skledi z ravnim dnom ali v velikem globokem krožniku zmešajte drobtine, parmezan in italijanska zelišča. V drugi skledi rahlo stepite jajčna beljaka. Meso začinite s soljo in poprom po okusu, nato vsak kos posebej previdno pomočite v beljak, potem pa še v pripravljeno panado iz drobtin in parmezana. Poskrbite, da bo celoten kos enakomerno prekrit s panado po celotni površini (na občutljivih mestih kar s prsti nežno pritisnite drobtine ob meso).
3 V večji teflonski ali litoželezni ponvi s podlago proti sprijemanju segrejte olje na zmerni temperaturi. Na vroče olje položite paniranega piščanca in ga pecite 3? 4 minute na vsaki strani. Skorja mora postati enakomerno zlato porjavela in hrustljava. Pečene prsi preložite na večji krožnik in pustite, da se ohladijo.
4 V vročo ponev dodajte maslo in ga segrevajte, dokler se ne stopi, zabrbota ter rahlo porjavi (približno 1 minuto). Dodajte kapre, gorčico in limonin sok in dobro premešajte z leseno kuhalnico, da odstranite ostanke drobtin, ki so se morda prijeli na dno. Izklopite segrevanje in na koncu dodajte sesekljan peteršilj. Dobro premešajte. Dobili ste pikantno omako.
5 Pokapajte jo po skorjici hrustljavo zapečenih prsi in postrezite s prilogo iz soparjene mlade špinače s česnom, s ščepcem čilija v prahu in z nekaj kapljicami oljčnega olja. Zadostuje za 2 porciji.
Na porcijo
497 kalorij, 61 g beljakovin, 14 g ogljikovih hidratov, 21 g maščob, 1 g vlaknin, 816 mg natrija.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?