Pričarajte si poletje v samo 20 minutah!
Sestavine:
- 150 g njokov
- 40 g špinače
- 100 ml kokosovega mleka v pločevinki
- 150 ml zelenjavne jušne osnove
- 1 strok česna, olupljen in nasekljan
- 1 žlica sušenih paradižnikov, narezanih na koščke
- 1 čajna žlička oljčnega olja
- 1 čajna žlička mešanice mediteranskih začimb
- Sok polovice limone
Postopek:
1. V ponvi segrejte olje, na katerem na hitro prepražite nasekljan česen. Nato prilijte jušno osnovo, kokosovo mleko, limonin sok, začimbe in paradižnik.
2. Ko jušna osnova zavre, vanjo stresite njoke in jih kuhajte nekaj minut (po navodilih na embalaži). Nato primešajte še špinačo in vse skupaj kuhajte še približno 2 minuti.
3. Ko so njoki kuhani in se omaka zreducira, jih postrezite. Po želji po vrhu potrosite še parmezan.
- Preberite tudi: Kako pripraviti gratinirano bučo? (recept)
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem