Korenčkova juha s koriandrom

20. 3. 2012
Deli
Korenčkova juha s koriandrom (foto: Arhiv Burdy)
Arhiv Burdy

Juho lahko izboljšate s kančkom smetane. Če boste juho postregli samo odraslim, ji lahko dodate žličko sesekljanega in popraženega čilija.

Sestavine za 4 osebe:
  • 1 čebula,
  • 2 žlici sončničnega olja,
  • 1 žlička zmletih koriandrovih semen,
  • 1 srednje velik krompir,
  • 400 g korenja,
  • sok in naribana lupin polovice eko pomaranče,
  • 1l zelenjavne juhe
Priprava:

Krompir in korenje olupite in zrežite na koščke. Čebulo olupite in sesekljajte.

V loncu segrejte 2 žlici olja in na njem popražite čebulo. Dodajte žličko zmletega koriandra, krompir in korenje ter pražite nekaj minut.

Prilijte pomarančni sok in juho ter pri zmerni temperaturi kuhajte 15–20 minut. Juhi dodajte 1 žličko naribane pomarančne lupine in jo zmešajte s paličnim mešalnikom. Juho po okusu solite.

Postrezite jo z bageto in po želji okrasite s koriandrovim zelenjem.

Priprava: približno 35 minut.
Na osebo približno 120 kcal. B: 3 g , M: 4 g, OH: 19 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?