Genialen trik za kuhana jajca: v vodo dodajte rezino limone, rezultat vas bo povsem presenetil

5. 12. 2025
Genialen trik za kuhana jajca: v vodo dodajte rezino limone, rezultat vas bo povsem presenetil (foto: Profimedia)
Profimedia

Ta preprost trik morate poznati!

Če dobro poznate situacijo, ko vam pri lupljenju kuhanih jajc polovica beljaka obtiči na lupini, je čas, da preizkusite "limonin trik".

Zakaj kuhati jajca z limono?

Limonin sok pomaga, da jajca med kuhanjem ne počijo, hkrati pa poskrbi, da se lupina veliko lažje odstrani. Ko v vodo dodate rezino limone, kiselkast sok omehča lupino in tako olajša lupljenje.

Citronska kislina iz limone nežno deluje na kalcij, iz katerega je sestavljena jajčna lupina. Ta proces oslabi vez med lupino in notranjo membrano, zato se po kuhanju lupina loči veliko lažje.

V lonec lahko dodate rezino limone ali pa v vodo iztisnete nekaj kapljic limoninega soka, kar vam bolj ustreza.

Dodatna prednost tega trika je tudi prijeten vonj, ki se razširi po kuhinji.

Vir: stil.kurir.rs

Krčne žile in demenca? Žilni kirurg razkriva skrito povezavo med nogami in možgani
Posnetek, ki bega splet. Se voda premika, ali stoji? Ali oboje?