Za 4 osebe potrebujete: 300g kratkih makaronov, sol, 1 rdečo čebulo, 2 zavitka mešanice začimb za grško solato, 4 žlice olivnega olja, 100 g rukole, 1 rumena paprika, 3 veliki paradižniki, pol kumare, 100 g fete, 60 g črnih oliv brez koščic
Priprava:
1 Makarone skuhajte al dente v vreli osoljeni vodi po navodilu z embalaže. Testenine dobro odcedite.
2 Čebulo olupite in narežite na tanke kolute. Mešanico začimb zmešajte s 6 žlicami vode in olivnim oljem. Vmešajte čebulo in jo marinirajte 15 minut. Pripravite zelenjavo in rukolo. Papriko, paradižnik in kumaro narežite na koščke, rukolo pa po potrebi prerežite na pol.
Feto narežite na kocke. Odcejene makarone zmešajte z rukolo, papriko, paradižnikom in kumaro. Dodajte preliv in solato dobro premešajte. Pred serviranjem jo posujte s feto in z olivami.
Čas priprave: približno 30 minut.
Na osebo: približno 510 kcal, beljakovine: 17 g,
maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 54 g.