Obrok za moč.
Potrebujete
- 1 jedilno žlico oljčnega olja
- ? čajne žličke grobo mlete rdeče paprike
- 2 skodelici mladih špinačnih listov
- 12 vršičkov belušev
- 2 fileta ostriža ali kakšne druge bele ribe (težka okoli 10 dag)
- 2 narezani šalotki
- svež sok ? limete
- sol in poper po okusu
Priprava
V manjši stekleni skodelici zmešajte oljčno olje in grobo mleto sušeno papriko ter pol minute segrevajte v mikrovalovni pečici na srednji jakosti, da dobite dišečo marinado. Shranite jo za pozneje in si pripravite dva približno 40 cm dolga kosa aluminijaste folije, ki ju položite na ravno podlago. Na sredino vsakega razporedite 6 vršičkov belušev, nanje položite filet in ga potresite s polovico narezane šalotke. Pokapljajte z marinado in svežim limetinim sokom ter začinite s soljo in poprom po okusu. Pred peko zvijte folijo navzgor z vseh strani, da dobite nekakšen mošnjiček. Pecite v ogreti pečici pri 250 °C 10 do 12 minut. Zadostuje za 2 porciji.
Na porcijo
190 kalorij, 25 g
beljakovin, 5 g ogljikovih hidratov, 9 g maščob (1, 5 g nasičenih), 2 g vlaknin, 135 mg natrija.
Okusna priloga
Pečena paprika
Potrebujete
1 čajno žličko oljčnega olja
2 rdeči papriki z odstranjenimi semeni, narezani na četrtine
1 strok česna
? čajne žličke grobo mlete rdeče paprike
1 jedilno žlico balzamičnega kisa
sol in poper po okusu
Priprava
V primerno veliki teflonski posodi segrejte olje. Dodajte svežo in sušeno papriko ter strok česna in med stalnim mešanjem pražite na visoki temperaturi, dokler paprika rahlo ne porjavi in kožica ne začne odstopati od mesa. Nato zmanjšajte temperaturo, dodajte balzamični kis in počasi dušite še približno dve minuti. Začinite s soljo in poprom po okusu. Zadostuje za 2 porciji.
Na porcijo
60 kalorij, 1 g beljakovin, 9 g ogljikovih hidratov, 3 g maščob (0, 5 g nasičenih), 3 g vlaknin, 40 mg natrija.