Obrok za moč.
Potrebujete
- 2 čajni žlički arašidovega olja
- ? čajne žličke rdeče paprike v kosmičih
- 1 skodelico rdeče in zelene paprike, narezane na kocke
- ? srednje velike čebule, narezane na koščke
- 1 jedilno žlico pomarančnega soka
- 2 jedilni žlici drobno narezane vložene pekoče paprike (ali feferonov)
- 1 jedilno žlico omake hoisin
- 30 dag srednje velikih kuhanih kozic ali očiščenih škampov brez repov (lahko tudi odmrznjenih)
Priprava
V primerno veliki ponvi zmerno segrejte arašidovo olje in papriko v kosmičih. Dodajte vse preostale sestavine razen rakcev in med praženje (2? 3 minute) mešajte. Na koncu dodajte še škampe ali kozice in pražite še 2? 3 minute. Postrezite z rjavim rižem. Zadostuje za 2 porciji.
Na porcijo
240 kilokalorij, 30 g beljakovin, 12 g ogljikovih hidratov, 8 g maščob (1, 5 g nasičenih), 2 g vlaknin, 340 mg natrija
Okusna priloga
Špinača s česnom in sojino omako
Potrebujete
- 1 ? žlice sezamovega ali arašidovega olja
- 2 stroka sesekljanega česna
- 1 šop špinačnih listov, odstranite debela stebla
- 1 ? žlico sojine omake
- ščepec sladkorja
- 1 jedilno žlico sezamovih semen
Priprava
V ponvi segrejte olje, dodajte česen in ga na hitro popražite. Pazite, da ga ne pražite predolgo, saj bo postal grenak, kar bo vplivalo na okus jedi. Dodajte špinačo, premešajte in med mešanjem na zmerni temperaturi počasi pražite, da listi ovenijo (približno 5 minut). Na začetku se vam bo morda zazdelo, da je špinače preveč, a kmalu bodo listi oveneli in se sesedli. Po približno 5 minutah prilijte sojino omako, potresite s sladkorjem in dobro premešajte. Razdelite na krožnika, posujte s sezamovimi semeni in postrezite. Zadostuje za 2 porciji.
Na porcijo
100 kilokalorij, 6 g beljakovin, 8 g ogljikovih hidratov, 6 g maščob (1 g nasičenih), 4 g vlaknin, 390 mg natrija