Peresniki z rakci

21. 5. 2009
Deli
Peresniki z rakci

Napolnite se z energijo in pridobite nekaj nove moči s peresniki in rakci.

Potrebujete

  • 25 dag peresnikov iz polnozrnate moke
  • 12–14 srednje veli­­­­kih kuhanih in olupljenih škam­­­­­­­povih repkov
  • 2 jedilni žlici nadrobljene gorgonzole
  • 3 skodelice narezane mlade špinače
  • 1 na kocke narezan paradižnik
  • 2 jedilni žlici grobo sesekljanih lešnikov
  • 3 jedilne žlice pesta

Priprava

Če boste uporabili zamrznjene rakce, jih na hitro odtalite tako, da jih prelijete s toplo vodo. Peresnike skuhajte po navodilih na embalaži, odcedite in pretresite v več­jo skledo. Dodajte rakce, gorgonzolo, špinačo, paradiž­­nik, lešnike in pesto ter dobro premešajte. Zadostuje za dve porciji.

Na porcijo

360 kcal, 22 g beljakovin, 26 g ogljikovih hidratov, 19 g maš­čob (5 g nasičenih), 5 g vlaknin, 390 mg natrija.

Okusna priloga

Solata z rukolo in parmezanom

Potrebujete

  • 4 skodelice rukole
  • ? skodelice grobo nastrganega parmezana
  • ? drobno narezane rdeče čebule
  • 1 žlico popraženih
  • pinjol
  • ? žlice oljčnega olja
  • sok ene limone
  • sol in poper

Priprava

V večji skledi za solato dobro zmešajte vse sestavine ter solite in poprajte po okusu. Zadostuje za 2 porciji.

Na porcijo

120 kalorij, 5 g beljakovin, 8 g ogljikovih hidratov, 8 g maščob (2, 5 g nasičenih), 3 g vlaknin, 170 mg natrija.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"