Napolnite se z energijo in pridobite nekaj nove moči s peresniki in rakci.
Potrebujete
- 25 dag peresnikov iz polnozrnate moke
 - 12–14 srednje velikih kuhanih in olupljenih škampovih repkov
 - 2 jedilni žlici nadrobljene gorgonzole
 - 3 skodelice narezane mlade špinače
 - 1 na kocke narezan paradižnik
 - 2 jedilni žlici grobo sesekljanih lešnikov
 - 3 jedilne žlice pesta
 
Priprava
Če boste uporabili zamrznjene rakce, jih na hitro odtalite tako, da jih prelijete s toplo vodo. Peresnike skuhajte po navodilih na embalaži, odcedite in pretresite v večjo skledo. Dodajte rakce, gorgonzolo, špinačo, paradižnik, lešnike in pesto ter dobro premešajte. Zadostuje za dve porciji.
Na porcijo
360 kcal, 22 g beljakovin, 26 g ogljikovih hidratov, 19 g maščob (5 g nasičenih), 5 g vlaknin, 390 mg natrija.
Okusna priloga
Solata z rukolo in parmezanom
Potrebujete
- 4 skodelice rukole
 - ? skodelice grobo nastrganega parmezana
 - ? drobno narezane rdeče čebule
 - 1 žlico popraženih
 - pinjol
 - ? žlice oljčnega olja
 - sok ene limone
 - sol in poper
 
Priprava
V večji skledi za solato dobro zmešajte vse sestavine ter solite in poprajte po okusu. Zadostuje za 2 porciji.
Na porcijo
120 kalorij, 5 g beljakovin, 8 g ogljikovih hidratov, 8 g maščob (2, 5 g nasičenih), 3 g vlaknin, 170 mg natrija.