Napolnite se z energijo in pridobite nekaj nove moči s peresniki in rakci.
Potrebujete
- 25 dag peresnikov iz polnozrnate moke
- 12–14 srednje velikih kuhanih in olupljenih škampovih repkov
- 2 jedilni žlici nadrobljene gorgonzole
- 3 skodelice narezane mlade špinače
- 1 na kocke narezan paradižnik
- 2 jedilni žlici grobo sesekljanih lešnikov
- 3 jedilne žlice pesta
Priprava
Če boste uporabili zamrznjene rakce, jih na hitro odtalite tako, da jih prelijete s toplo vodo. Peresnike skuhajte po navodilih na embalaži, odcedite in pretresite v večjo skledo. Dodajte rakce, gorgonzolo, špinačo, paradižnik, lešnike in pesto ter dobro premešajte. Zadostuje za dve porciji.
Na porcijo
360 kcal, 22 g beljakovin, 26 g ogljikovih hidratov, 19 g maščob (5 g nasičenih), 5 g vlaknin, 390 mg natrija.
Okusna priloga
Solata z rukolo in parmezanom
Potrebujete
- 4 skodelice rukole
- ? skodelice grobo nastrganega parmezana
- ? drobno narezane rdeče čebule
- 1 žlico popraženih
- pinjol
- ? žlice oljčnega olja
- sok ene limone
- sol in poper
Priprava
V večji skledi za solato dobro zmešajte vse sestavine ter solite in poprajte po okusu. Zadostuje za 2 porciji.
Na porcijo
120 kalorij, 5 g beljakovin, 8 g ogljikovih hidratov, 8 g maščob (2, 5 g nasičenih), 3 g vlaknin, 170 mg natrija.