Okusen, hitri obrok s kozicami in zdrobom.
Potrebujete
- ? skodelice instant pšeničnega zdroba
- ? skodelice drobno narezane dimljene klobase
- 1 skodelico piščančje jušne osnove
- ? skodelice nastrganega sira (čedar ali gavda)
- ? čajne žličke mešanice začimb za ribe
Potrebujete še
- 4 manjše pore
- ? jedilne žlice repičnega olja
- ? rumene čebule
- ? zelene paprike
- 2 stroka česna
- 35 dag kozic
- 2 paradižnika
- sol in poper
- pikantno omako (čili ali tabasko)
Priprava
1. Na piščančji jušni osnovi skuhajte zdrob po navodilih na embalaži (priprava jušne osnove je opisana spodaj).
V kuhan vroč zdrob vmešajte nastrgan sir in na tanke kolobarje narezan por. Solite in poprajte po okusu ter dobro premešajte. Odstavite s štedilnika in posodo pokrijte s pokrovko.
2. V srednje veliki ponvi segrejte olje, dodajte narezano klobaso, sesekljano čebulo, na tanko narezano zeleno papriko in sesekljan česen ter pražite 5? 7 minut, da zelenjava rahlo porjavi. Dodajte dobro očiščene rakce, paradižnik in mešanico začimb. Premešajte in kuhajte nekaj minut, da rakci postanejo rožnate barve. Ostati morajo čvrsti. Dodajte sol, poper in čili omako po okusu. Zadostuje za 2 porciji.
Postrezite
Z mlado špinačo, ki ste jo skuhali na pari in začinili s soljo, nekaj kapljicami oljčnega olja in sveže sesekljanim česnom.
Na porcijo
480 kalorij, 49 g beljakovin, 23 g ogljikovih hidratov, 21 g maščob (8 g nasičenih), 3 g vlaknin, 820 mg natrija.