Pripravite si odlično, enostavno prilogo, ki bo navdušila vse.
Sestavine za 4 osebe:
- 700 g cvetače
- 2 jajci
- 120 g kisle smetane
- 1 dl mleka
- 60 g naribanega parmezana
- Pol žlice masla
- Pol žličke muškatnega oreščka
- Sol in poper po okusu
Postopek:
1. Cvetačo očistite, operite in narežite na kose. V vreli osoljeni vodi jo kuhajte približno 10 minut in jo nato dobro odcedite.
2. V skledi premešajte jajci, mleko, 2/3 naribanega parmezana in kislo smetano. Na koncu primešajte še sol, poper in muškatni orešček.
3. Z maslom namastite pekač in vanj stresite kuhano cvetačo. Prelijte jo z mešanico iz sklede. Po vrhu potrosite preostanek parmezana in vse skupaj pecite približno 30 minut pri temperaturi 180°C.
4. Postrezite ob svoji najljubši jedi.
- Preberite tudi: RECEPT: slastne zelenjavne polpete
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem