Če ne veste več, kako bi jih še pripravili, poskusite ta recept in navdušite še najbolj izbirčne v vaši bližini. 👍
Če ste tudi vi poskusili že res cel kup receptov iz bučk, je tu še en, ki vas bo zagotovo navdušil (pa vse vaše najbolj izbirčne člane družine tudi).
Na spletni strani okusno.je smo našli recept za hrustljave palčke, ki bodo v kombinaciji s kakšno osvežilno omako (jogurtova omaka z zelišči, tebe gledamo) zagotovo požele val navdušenja.
Za hrustljave palčke iz bučk boste potrebovali:
- 3 srednje velike mlade bučke
- 50 g moke
- 2 jajci
- 1 žlica mleka
- 0,5 žličke česna v prahu (po želji)
- 120 g krušnih ali panko drobtin
- 50 g naribanega parmezana
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 0,5 žličke mlete paprike (po želji)
- sol in mleti poper
- malo olivnega olja
Postopek:
- Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija. Nizek pekač obložite s papirjem za peko.
- Bučke operite, osušite in jih na obeh koncih ravno odrežite. Narežite jih na palčke, ki jih osušite na papirnati brisački.
- Pripravite si tri globoke krožnike. V prvega stresite moko, v drugem razžvrkljajte jajca in jih zmešajte s ščepcem soli, mlekom in česnom v prahu, v tretjem pa zmešajte drobtine, nariban parmezan, sesekljan peteršilj, mleto papriko, sol in poper.
- Bučkine palčke najprej povaljajte v moko, nato jih potopite v jajca in na koncu povaljajte še v začinjenih drobtinah.
- Panirane palčke zložite na pekač, tako da se ne prekrivajo, sicer se bodo med peko skuhale in posledično ne bodo hrustljave. Rahlo jih poškropite z oljem, nato pa pekač za 25 do 30 minut potisnite v ogreto pečico. Po 15 minutah peke palčke obrnite, da se hrustljavo zapečejo na obeh straneh.
Pa dober tek!
Fotografije: Profimedia
Za več podobnih vsebin odklikajte na Cosmopolitan.si.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?