Izkoristite jesen za ustvarjanje jedi z bučo! Tokrat vam predstavljamo recept za božansko dobre in sočne bučine brownije!
Sestavine za približno 20 koščkov:
- 150 g moke
- 2 žlici kakava v prahu
- 250 g temne čokolade
- 150 g masla
- 300 g sladkorja
- 4 jajca
- 200 g kuhane, spasirane buče
- 200 g kokosovega jogurta
- 1 čajna žlička cimeta
- Ščep soli
- Ščep muškatnega oreščka
Priprava:
1. V lonec damo maslo ter čokolado in ju stopimo pri nizkem ognju. Dobro premešamo in nato vmešamo še 80 g bučnega pireja.
2. Dodamo 250 g sladkorja, dobro premešamo in počakamo, da se zmes nekoliko ohladi. Nato počasi vmešamo 3 jajca.
3. V ločeni skledi pomešamo moko, sol, kakav v prahu ter začimbe. Dobro pomešamo in vse skupaj primešamo čokoladni zmesi.
4. Pekač obložimo s peki papirjem in vlijemo maso.
5. V skledi premešamo kokosov jogurt, jajce ter preostanek sladkorja in bučnega pireja.
6. Ko dobimo gladko zmes, jo prelijemo čez maso v pekaču.
7. Vse skupaj pečemo 30-35 minut pri temperaturi 180°C.
8. Pečeno vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladi. Nato narežemo na manjše koščke in postrežemo.
- Preberite tudi: Recept za kremasto KOSTANJEVO JUHO
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?