Slastna jed, ob kateri si boste obliznili prste. Pripravite sladki krompir z avokadom in feta sirom, okus pa zaokrožite z granatnim jabolkom. Navdušenje je zagotovljeno!
Sestavine za 4 osebe:
- 4 sladki krompirji
- 2 zrela avokada
- 100 g feta sira
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 žlice zrn granatnega jabolka
- 2 žlici limoninega soka
- Sol in poper po okusu
- Nekaj vejic svežega peteršilja
Priprava:
1. Sladek krompir dobro operite in ga nato obrišite s kuhinjsko krpo. Lupino na več mestih prebodite z vilico, nato pa v vsak krompir posebej zarežite, da dobite odprtino.
2. Krompirje namastite z oljčnim oljem in jih začinite s soljo in poprom. Zložite jih na pekač, ter jih 30 - 35 minut pecite pri temperaturi 200°C. Krompir je pečen takrat, ko ga brez težav lahko prebodete z vilico (odvisno je od same velikosti krompirjev).
3. Avokado olupite in mu odstranite koščico. Peteršilj operite in sesekljajte. V posodo stresite avokadovo meso in ga pretlačite z vilico. Nato primešajte limonin sok, olivno olje in peteršilj. Po okusu dodajte še sol in poper ter vse skupaj dobro premešajte.
4. Pečen sladek krompir zložite na krožnike. Zarezo na polovici najprej nadevajte z avokadovo mešanico, nato pa po vrhu potrosite nadrobljen feta sir ter zrna granatnega jabolka. Jed postrezite.
- Preberite tudi: TO so znaki, da vam primanjkuje železa
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?