Pripravite božanskega lososa v pečici, nadevanega s špinačo.
Sestavine za 4 osebe:
- 4 fileji lososa
- 120 g odmrznjene in odcejene špinače
- 70 g kremnega sira z manj maščobe
- 30 g naribanega parmezana
- 2 stroka česna
- Oljčno olje
- Sol in poper po okusu
Postopek:
1. Fileje lososa operite in osušite ter na obeh straneh začinite s soljo in poprom.
2. V posodici zmešajte ožeto špinačo, kremni sir, naribani parmezan ter nasekljan česen. Nadev začinite s soljo in poprom.
3. Fileje s tankim nožem na sredini zarežite globljo zarezo. Vanjo nadevajte 1 - 2 žlici nadeva. Nadevane fileje zložite na pekač in jih prelijte z nekaj kapljicami olivnega olja.
4. Lososa pecite 10 - 15 minut pri temperaturi 180°C.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?