Le malokatera zelenjava ima tako bogato hranilno sestavo in hkrati tako nizko energijsko vrednost, kot jo imata brokoli in špinača. Tokrat ju pripravljamo malo drugače.
Za 4 osebe potrebujete:
- 500 g listov špinače
- 2 stroka česna
- 250 g brstičev brokolija
- sol in mleti poper
- 2 žlici masla
- 4 jajca
- 70 g moke
- 1/2 žličke sode bikarbone
- 20 g drobno nastrganega parmezana
- 250 g mocarele (koščki)
Priprava:
Špinačo oplaknite in jo odcedite. Olupljen česen zrežite na rezine. Brokoli očistite in ga nekaj minut blanširajte v vreli, slani vodi. Nato ga oplaknite pod hladno vodo in ga odcedite.
V ponvi segrejte maslo in na njem popražite česen. Dodajte sesekljano špinačo ter jo začinite s soljo in poprom. Podušite jo do mehkega, ponev nato odstavite in počakajte, da se ohladi. Nato jo stresite v posodo električnega mešalnika, dodajte 2 jajci in 2 rumenjaka ter vse skupaj zmešajte.
Špinači nato primešajte še moko in sodo bikarbono. Previdno dodajte še preostala beljaka in mešanico porazdelite ter pogladite po pekaču, obloženem s papirjem za peko. 10–15 minut jo pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
Pečeno testo prevrnite na kuhinjsko krpo, potreseno s parmezanom, in počakajte, da se ohladi. Nato odstranite papir za peko.
Pečeno testo potresite z mocarelo, ga prekrijte z brstiči brokolija in zvijte. Rulado tesno zvijte v papir za peko in jo 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
Preberite še:
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?