Recept: Spomladanska solata s popečenimi bučkami

25. 5. 2014
Deli
Recept: Spomladanska solata s popečenimi bučkami (foto: Arhiv | Lisa)
Arhiv | Lisa

Za lahko 'ogrevanje' na pikniku smo pripravili pravo spomladansko solato.

Sestavine za 4 osebe:
  • 2 majhni bučki (po 100 g)
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • 1 rdeča čebula
  • 125 g mocarele ali fete
  • 500 g čičerke (iz pločevinke, brez tekočine)
  • sol in poper
  • 80 ml oljčnega olja
  • 2 žlici limoninega soka
Priprava:

1. Bučki operite in ju zrežite na tanke rezine. Na hitro jih popecite na žaru in pečene dajte v večjo posodo.

2. Operite tudi paradižnike, jih prepolovite in stresite k bučkam. Čebulo olupite, jo zrežite na tanke obročke in te še prepolovite. Če imate raje popečeno čebulo, tudi to popecite na žaru. Zelenjavo premešajte.

2. Sir odcedite, ga natrgajte na manjše koščke in jih skupaj s čičerko primešajte zelenjavi. Solato začinite s soljo in poprom. Zmešajte oljčno olje in limonin sok ter polivko prelijte po solati. Za nekaj časa jo postavite na hladno.

Čas priprave: približno 20 minut.
Na osebo približno 470 kcal, beljakovine: 15 g, maščobe: 31 g, ogljikovi hidrati: 31 g.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"