Sestavine za 4 osebe: 200 g riža, sol, 1 konzerva tunine v lastnem soku (185 g), polovica čebule, šopek rukole, 1 kumara, 200 g češnjevega paradižnika, 3 žlice belega balzamičnega kisa, 1 žlička medu, 5 žlic oljčnega olja, poper
Priprava:
1 Riž skuhajte po navodilih z embalaže in ga ohladite. Tunino odcedite in jo z vilicami razdrobite. Čebulo olupite in drobno sesekljajte. Rukolo operite, osušite in jo grobo nasekljajte. Kumaro olupite, po dolgem prerežite, odstranite semenje in jo narežite na kocke. Paradižnik operite in narežite na četrtine. Vse pripravljene sestavine zmešajte.
2 Zmešajte kis, med, oljčno olje, dve žlici vode, sol in poper. Preliv zmešajte s solato in razdelite v kozarce. Po želji lahko okrasite z rukolo.
Priprava približno 30 minut.
Preprosto.
B: 15 g, M: 20 g, OH: 42 g.
Brez glutena.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?