Ko pripravljate solato, se v širokem loku izogibajte tej sestavini.
Solata je zdrava in okusna jed za zajtrk, kosilo ali večerjo. A ali veste, katero sestavino bi bilo bolje popolnoma izpustiti? Svojo skrivnost je razkrila znana poljska kuharica Magdalena Gessler.
Magdalena že vrsto let svetuje, kaj in kako pripraviti, da bo hrana res odlična. Morda se zdi, da solato težko pokvarimo, a kuharica pravi, da obstaja sestavina, ki povsem uniči njen okus.
Recept za popolno zelenjavno solato
Pred časom je Magdalena predstavila svojo najljubšo različico zelenjavne solate. V njej so kuhan krompir, korenje, kisle kumarice, grah in trdo kuhana jajca. Ključna skrivnost: solato je po pripravi treba pustiti v hladilniku čez noč.
In kaj je tisto, česar po njenem mnenju nikoli ne bi smeli dodati v solato? Čebula. Magda pravi, da fermentacijski procesi v čebuli sproščajo neprijeten vonj, ki lahko popolnoma uniči okus solate.
Vir: krstarica.com
Novo na Metroplay: Vrt po feng šuju: 7 namigov, kako ustvariti vrt z dobro energijo I Tanja Glažar