Najbolj zdrav zajtrk na svetu, ki bo prebudil vašo prebavo: nanj so prisegali že naši predniki

18. 12. 2024
Deli
Fotografija je simbolična. (foto: Profimedia)
Profimedia

To tradicionalno jed so redno uživali že naši predniki, danes pa vemo, da izboljšuje prebavo in krepi zdravje.

Si želite okrepiti svoje zdravje in izboljšati prebavo? Pripravite si ta zdrav zajtrk, ki ni le bogat s hranili, temveč je tudi nadvse okusen.

Zagotovo vas zanima tudi:

Ta tradicionalna jed je bogata s hranili, blagodejno vpliva na prebavni sistem in pomaga pri preprečevanju številnih bolezni. Poleg tega je hitro pripravljena in primerna za vse generacije. Vaše telo vam bo hvaležno!

Sestavine:

  • 150 g koruzne polente
  • 3 jajca
  • 200 g moke (izberete lahko tudi brezglutensko)
  • 300 g nemastne skute
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 200 ml tekočega jogurta
  • 100 ml sončničnega olja
To so trenutno najmočnejši potni listi na svetu, na lestvici tudi slovenski

Za dodatne vlaknine, vitamine in minerale lahko jedi dodate zelenjavo, npr. paradižnik in špinačo.

Priprava:

  1. V večji posodi penasto stepite jajca, nato pa jim dodajte olje in jogurt ter vse skupaj dobro premešajte z mešalnikom, dokler ne nastane homogena zmes.
  2. Postopoma vmešajte moko, polento, sol in pecilni prašek. Dobro premešajte, da dobite enotno zmes.
  3. Na koncu v maso nežno vmešajte nadrobljeno skuto.
  4. Pripravljeno zmes prelijte v modelčke za mafine ali večji pekač, ki ga predhodno premažete z malo olja.
  5. Vse skupaj pecite pri 200 °C, dokler "mafini" ne dobijo zlatorjave barve. Ali so pečeni lahko preverite tudi z zobotrebcem.
  6. Ko "mafine" vzamete iz pečice, jih pustite počivati na sobni temperaturi približno 5 minut, nato pa so pripravljeni za uživanje.

Dober tek!

Kupujete čokoladne Dedke Mraze, ki jih otroci naravnost obožujejo? Bodite pozorni na te skrite nevarnosti

Novo na Metroplay: "Dezinformacije so povsod" | N1 podkast s Suzano Lovec