To tradicionalno jed so redno uživali že naši predniki, danes pa vemo, da izboljšuje prebavo in krepi zdravje.
Si želite okrepiti svoje zdravje in izboljšati prebavo? Pripravite si ta zdrav zajtrk, ki ni le bogat s hranili, temveč je tudi nadvse okusen.
Zagotovo vas zanima tudi:
- Pozimi jih črtajte iz jedilnika: TO so priljubljena živila, ki bi se jih v hladnih mesecih morali izogibati
- Ga pogosto uživate? Dietetiki opozarjajo, da je ta SIR najslabša izbira (še zlasti za zdravje srca)
Ta tradicionalna jed je bogata s hranili, blagodejno vpliva na prebavni sistem in pomaga pri preprečevanju številnih bolezni. Poleg tega je hitro pripravljena in primerna za vse generacije. Vaše telo vam bo hvaležno!
Sestavine:
- 150 g koruzne polente
- 3 jajca
- 200 g moke (izberete lahko tudi brezglutensko)
- 300 g nemastne skute
- 1 čajna žlička soli
- 1 vrečka pecilnega praška
- 200 ml tekočega jogurta
- 100 ml sončničnega olja
Za dodatne vlaknine, vitamine in minerale lahko jedi dodate zelenjavo, npr. paradižnik in špinačo.
Priprava:
- V večji posodi penasto stepite jajca, nato pa jim dodajte olje in jogurt ter vse skupaj dobro premešajte z mešalnikom, dokler ne nastane homogena zmes.
- Postopoma vmešajte moko, polento, sol in pecilni prašek. Dobro premešajte, da dobite enotno zmes.
- Na koncu v maso nežno vmešajte nadrobljeno skuto.
- Pripravljeno zmes prelijte v modelčke za mafine ali večji pekač, ki ga predhodno premažete z malo olja.
- Vse skupaj pecite pri 200 °C, dokler "mafini" ne dobijo zlatorjave barve. Ali so pečeni lahko preverite tudi z zobotrebcem.
- Ko "mafine" vzamete iz pečice, jih pustite počivati na sobni temperaturi približno 5 minut, nato pa so pripravljeni za uživanje.
Dober tek!
Novo na Metroplay: "Dezinformacije so povsod" | N1 podkast s Suzano Lovec