Zelenjavna solata z lečo in s piščancem

2. 12. 2010
Deli
Zelenjavna solata z lečo in s piščancem

Za 4 osebe: Po navodilu z embalaže skuhajte 200 g namizne leče (ali katere druge, ki po kuhanju ostane čvrsta), jo odcedite in ohladite. Oplaknite 4 fileje piščančjih prsi in jih osušite.

Začinite jih s soljo in poprom. Pripravite 100 g rukole, 2 mladi čebuli, 2 stebli belušne zelene in 1 korenček. Zelenjavo narežite na koščke oziroma trakove ter jo zmešajte z lečo in rukolo.

Za preliv sesekljajte 1 čebulo in jo zmešajte z 2 žlicama belega vinskega kisa in 4 žlicami olivnega olja. Preliv solite in poprajte ter pokapljajte po solati. Piščančje fileje narežite na tanke rezine in z njimi obložite solato.

Čas priprave: približno 30 minut.
Na osebo: približno 510 kcal, beljakovine: 38 g, maščobe: 27 g, ogljikovi hidrati: 29 g.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"