Za 4 osebe potrebujete: 4 žlice koruze (iz pločevinke), 2 bučki, 4 jajca, ? l sojinega mleka, 300 g moke, 4 žličke repičnega olja, po 2 vejici kopra in timijana, 75 g zelenih oliv, polnjenih s papriko, 2 paradižnika, 250 g sojinega jogurta
Priprava:
1 Koruzo odcedite, bučki pa narežite na zelo tanke rezine. Jajca razžvrkljajte in zmešajte s sojinim mlekom. Postopoma dodajajte moko in zmešajte v gosto tekoče testo.
2 V ponvi segrejte 1 žličko olja in na njem popecite ? bučk in 1 žlico koruze. Prelijte z ? testa in pecite približno 3 minute. Palačinko obrnite s pomočjo pokrovke in pecite še 3 minute. Enako specite še 3 palačinke.
3 Zelišča oplaknite, osušite in sesekljajte. Olive narežite na kolute. Pripravite paradižnik, mu odstranite semenje in ga narežite na majhne kockice. Na palačinke kanite po 1 žlico jogurta in jih posujte s paradižnikom, olivami in zelišči.
Čas priprave približno 25 minut.
Na osebo približno 520 kcal,
beljakovine: 25 g, maščobe: 21 g,
ogljikovi hidrati: 61 g.