Korenček navadno postrežemo kot prilogo, ali ga samo narežemo in dušimo. Tokrat ga pripravite malce drugače in navdušite tudi tiste, ki niso ravno ljubitelji zelenjave.
V korenju se skriva kup vitaminov in mineralov: natrij, kalij, kalcij, magnezij, selen, železo, fosfor, žveplo, silicij, vitamini A (betakaroten), B, C, D, E, G in K ter folna kislina. Poleg vitamina C imajo v korenju antioksidativni učinek še betakaroteni in antocianini, ki so naravna barvila v korenju.
Zato bo odlično poskrbel za vaše zdravje. Da ne boste jedli kar surovega, smo izbrskali okusen recept.
Za 4 osebe potrebujete:
- 6 korenčkov
- sveže mleti črni poper
- 3 žlice olja
- sok 1 pomaranče
- 400 g piščančjih prsi
- moko
- 1 jajce
- 100 ml mleka
- približno 100 g koruznih kosmičev
- olje
- 200 g jogurta
- 1/2 šopka drobnjaka
Korenje olupite, ga zrežite na paličice in stresite v skledo. Nato primešajte sol, poper, olje in pomarančni sok.
Vse skupaj dobro premešajte in pustite stati vsaj 30 minut. Nato jih razporedite v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih 12 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj.
Piščančje prsi zrežite na trakove in jih povaljajte v moki, jajcih, razžvrkljanih z mlekom in nato v strtih koruznih kosmičih. Nato jih z vseh strani zlato ocvrite v vročem olju.
Jogurtu primešajte sesekljan drobnjak. Dodajte sol in poper. Korenčkove paličice postrezite s pomako in ocvrtim piščancem. Dober tek!