Zdravo in okusno: Ocvrt korenček s hrustljavim piščancem

28. 2. 2019 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Zdravo in okusno: Ocvrt korenček s hrustljavim piščancem (foto: Profimedia)
Profimedia

Korenček navadno postrežemo kot prilogo, ali ga samo narežemo in dušimo. Tokrat ga pripravite malce drugače in navdušite tudi tiste, ki niso ravno ljubitelji zelenjave. 

V korenju se skriva kup vitaminov in mineralov: natrij, kalij, kalcij, magnezij, selen, železo, fosfor, žveplo, silicij, vitamini A (betakaroten), B, C, D, E, G in K ter folna kislina. Poleg vitamina C imajo v korenju antioksidativni učinek še betakaroteni in antocianini, ki so naravna barvila v korenju.

Zato bo odlično poskrbel za vaše zdravje. Da ne boste jedli kar surovega, smo izbrskali okusen recept. 

Za 4 osebe potrebujete:
  • 6 korenčkov
  • sveže mleti črni poper
  • 3 žlice olja
  • sok 1 pomaranče
  • 400 g piščančjih prsi
  • moko
  • 1 jajce
  • 100 ml mleka
  • približno 100 g koruznih kosmičev
  • olje
  • 200 g jogurta
  • 1/2 šopka drobnjaka

Korenje olupite, ga zrežite na paličice in stresite v skledo. Nato primešajte sol, poper, olje in pomarančni sok.

Vse skupaj dobro premešajte in pustite stati vsaj 30 minut. Nato jih razporedite v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih 12 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj.

Piščančje prsi zrežite na trakove in jih povaljajte v moki, jajcih, razžvrkljanih z mlekom in nato v strtih koruznih kosmičih. Nato jih z vseh strani zlato ocvrite v vročem olju.

Jogurtu primešajte sesekljan drobnjak. Dodajte sol in poper. Korenčkove paličice postrezite s pomako in ocvrtim piščancem. Dober tek!

Novo na Metroplay: Dedek Mraz opozarja: "Starši, ne delite otrok na pridne in poredne!"

Od danes velika sprememba pri iPhonih