Harmonična dopolnitev: orehova polivka
Za 4 osebe potrebujete
- 500 g zelenih belušev
- 4 žlice sončničnega olja
- 2 šalotki
- 40 g orehov pekan
- 1 glavnato solato
- 1 šopek rukole
- 25 g portulaka
- 1 šopek regrata
- nekaj solate Frisee
- 3 žlice svetlega balzamičnega kisa
- 2 žlici orehovega olja
- 1 ščepec sladkorja
- sol, poper
Priprava
Beluše oplaknite in odrežite olesenele končke. 6 do 7 minut jih pecite na 2 žlicah vročega olja. Občasno premešajte. Po koncu peke jih pustite, da se ohladijo.
Šalotki olupite in ju zrežite na majhne kocke. Pekan orehe brez dodatka maščobe popražite v teflonski ponvi, da lepo zadišijo. Počakajte, da se malce ohladijo in jih nato sesekljajte. Oplaknite vse vrste solat, jih očistite in osušite v solatni centrifugi. Porazdelite jih po 4 krožnikih in po njej še beluše.
Preostalo sončnično olje zmešajte s kisom, orehovim oljem in sladkorjem ter polivko začinite s soljo in poprom. Po solati razporedite še šalotko, jo nakapajte s polivko in potresite s pekan orehi.
Čas priprave: približno 55 minut.
Na osebo: približno 260 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 25 g, ogljikovi hidrati: 3 g.