Paradižniki malce drugače ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 6 velikih zrelih paradižnikov
- 350 ml zelenjavne juhe
- 40 g masla
- 200 g polente
- ščepec muškatnega oreščka
- sol, poper
- 60 g parmezana
- olupljena sončnična semena
- olje za pekač
- peteršilj
Priprava:
1 Paradižnike operite, odrežite vrhnje dele in paradižnike izdolbite. Juhi dodajte maslo in jo zavrite. Nato v njej skuhajte polento. Kozico odstavite, polento začinite z muškatom, soljo in poprom ter dodajte še nastrgan parmezan in pražena sončnična semena.
2 S pripravljeno mešanico napolnite paradižnike. Namastite pekač in vanj razporedite nadevane paradižnike. 20 minut jih pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki paradižnike potresite z drobno sesekljanim peteršiljem.