Zelenjavna riževa solata s piščančjimi prsmi

7. 8. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Zelenjavna riževa solata s piščančjimi prsmi

Idealna poletna solata, ki vam tudi pomaga pri hujšanju.

Za 4 osebe potrebujete

• 200 g mešanice divjega dolgozrnatega riža

• sol

• 125 g stročjega graha

• 250 g navadnega jogurta

• poper

• sladkor

• nekaj naribane lupinice in sok neškropljene limone

• 2 žlici osatovega olja

• 1 strok česna

• 2 stebli belušne zelene

• 2 korenčka

• 400 g fileja piščančjih prsi

• 2 žlici stopljenega masla

• 2 cikoriji

• meto in baziliko za okrasitev

Priprava

Riž skuhajte v slani vodi po navodilih z embalaže. Stročji grah oplaknite, ga očistite in zrežite na trakove. Približno 3 minute ga kuhajte skupaj z rižem. Nato oboje dobro odcedite in počakajte, da se ohladita.

Jogurt zmešajte s soljo, poprom, sladkorjem, malce limonine lupinice in oljem. Zraven iztisnite še česen. Polivko začinite z limoninim sokom. Očistite zeleno in korenje ter oboje zrežite na tanke obročke.

Ameriška vojska kupuje Muskove cybertrucke. A ne za vožnjo

Zmešajte zelenjavo, riž in sladkorni grah ter mešanico nato porazdelite po skledicah.

File piščanca oplaknite, ga osušite in po dolgem zrežite na trakove. Te nato začinite in jih od 6 do 8 minut pecite na stopljenem maslu. Očistite cikorijo, jo zrežite in primešajte solati. Po njej razporedite še piščančje trakove. Polivko okrasite z zelišči in jo ponudite zraven.

Čas priprave: približno 55 minut.
Na osebo: približno 470 kcal, beljakovine: 31 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 46 g.