Rafinirano s pomarančno polivko
Za 4 osebe potrebujete
- 250 g zelenih belušev
- 2 bučki
- 2 rdeči papriki
- 200 g sira za žar
- sol
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 šopek peteršilja
- poper
- 1 šalotko
- 1 žličko gorčice
- 1 žlico rdečega vinskega kisa
- sok in 1 žličko naribane lupinice neškropljene pomaranče
Priprava
Očistite zelenjavo. Beluše prepolovite, bučki in papriki zrežite na kose, sir pa na približno 1 cm debele rezine. Beluše približno 7 minut kuhajte v slani vodi, po kuhanju jo odlijte in jih odcedite. Sir premažite z 1 žlico olja in ga v vroči rebrasti ponvi z vsake strani pecite približno 3 minute. Dodajte še bučke in papriko ter jih pecite zraven približno 4 minute.
Peteršilj oplaknite, ga otresite do suhega, potrgajte lističe in jih sesekljajte. Šalotko olupite in jo zrežite na drobne kocke. Zmešajte jo s peteršiljem, kisom, preostalim oljčnim oljem, pomarančnim sokom, lupinico, gorčico, soljo in poprom.
Zelenjavo in sir porazdelite po krožnikih in solato nakapajte s polivko.
Čas priprave: približno 50 minut.
Na osebo: približno 270 kcal, beljakovine: 12 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 9 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija