Riba je vedno zdrava izbira!
Za 4 osebe potrebujete:
Za zelenjavo:
- 2 večja korenčka
- 4 korenine peteršilja
- 4 žlice olja
- 250 g gomoljne zelene
- 1 strok česna
- sol
- 1 žličko timijanovih lističev
- 1 žličko iglic rožmarina
Za lososa:
- 2 žemljici
- 1 strok česna
- sol
- sveže mleti črni poper
- 2 žlici nastrganega parmezana
- 40 g masla
- 1 žličko nastrgane limonine lupinice
- 600 g lososovih filetov brez kože
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- peteršilj za okrasitev
Priprava:
1 Očistite zelenjavo in jo zrežite na paličice. Olju primešajte strt česen, sol in sesekljana zelišča. Primešajte zelenjavo in jo razporedite v pekač, obložen s papirjem za peko. Približno 20 minut jo pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.
2 V vmesnem času v sekljalniku zmeljite žemlji. Drobtinam dodajte strt česen, sol, parmezan, limonino lupinico, poper, sesekljan peteršilj in zmehčano maslo. Filete oplaknite, jih osušite, zrežite na porcije in začinite s soljo.
3 Kose lososa razporedite po zelenjavi, jih obložite s kruhovo mešanico in vse skupaj pecite še 20 minut. Jed na koncu okrasite s peteršiljem.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?