Krepko s prekajenim mesom...
Za 6 oseb potrebujete:
- 6 velikih listov zelja
- 1 por
- 2 rezini toasta
- 100 ml mleka
- 400 g prekajenega mesa
- 200 g svinjine
- 2 jajci
- sol, sveže mleti poper
- vejice svežega timijana
- 2 čebuli
- 4 rezine slanine
Priprava:
1 Očistite zeljne ali ohrovtove liste ter odstranite trše dele. Skupaj z očiščenim poprom jih segrejte v vroči vodi in jih nato preložite v ledeno hladno vodo. Zelenjavo nato odcedite.
2 Toast dajte v skledo, prilijte mleko in ga pustite stati nekaj minut. Prekajeno meso in svinjino zmeljite skupaj z namočenim kruhom. Nato primešajte še jajce, sol, poper in timijan.
3 Odcejene zeljne liste previdno razgrnite in jih potresite s porom. Nato po njih razporedite mesno mešanico in liste dobro zvijte.
4 V pekač dajte čebulne obročke in po njih razporedite zvitke. Potresite jih s kockami slanine in prilijte malo vode. Zvitke približno 45 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj. Zvitke lahko postrežete s kuhanim krompirjem.