Sarma malo drugače.
Za 4 osebe potrebujete
- 700 g zelja (belega, koničastega ali ohrovta)
- sol
- 3 mlade čebule
- 50 g praženih soljenih arašidov
- 1 jajce
- 2 jušni kocki
- 500 g mletega mesa
- poper
- 3 žlice olja
- 125 ml mleka
- 1 zavitek praška za krompirjev pire (za 500 ml)
- 3 žlice škroba
- 50 g arašidovega masla
Priprava
Pripravite 8 listov zelja in jih v vreli osoljeni vodi blanširajte 2 minuti. Čebulo zrežite na kolute, arašide sesekljajte in oboje zmešajte z jajcem in 1 zdrobljeno jušno kocko.
Dodajte mleto meso in poper ter dobro pregnetite. Nadev oblikujte v 8 kratkih klobasic. Položite jih na zeljne liste, zvijte in povežite. Zvitke popecite na 2 žlicah olja.
Prilijte 500 ml vode, dodajte jušno kocko in dušite 20 minut. Preostalo zelje zrežite na trakove. Popražite ga na olju, začinite in dušite 8 minut. Zavrite 375 ml vode in ½ žličke soli. Posodo odstavite in prilijte mleko. Vmešajte pire, dodajte zelje in začinite.
Sok od peke zvitkov povrite, zgostite s škrobom in prevrite. Omaki primešajte arašidovo maslo in ga raztopite. Zvitke postrezite z omako in pirejem.
Čas priprave: približno 1 ura 20 minut
Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković