Kako prepoznati negativne ljudi? Nekateri znaki niso tako očitni!

Kako prepoznati negativne ljudi? Nekateri znaki niso tako očitni! (foto: Profimedia) Profimedia
27. 11. 2021

Včasih ni moč ubežati negativnim ljudem in negativnim vibracijam. Pa se je dobro potruditi in se oddaljiti. Veliko srečnejši boste, bolj mirni. Negativne in toksične ljudi med drugim prepoznate tudi tako …

1. Vaše razpoloženje je po srečanju z njimi še slabše. Povsem izgubite motivacijo za karkoli.

2. Vsak pogovor z njimi je naporen in utrujajoč.

3. Vajina prepričanja in življenjski slog se povsem razlikujejo. S čimer seveda ni nič narobe – a če jim boste hkrati neskončno zamerili, kako se obnašajo in kdo so, jih ni dobro imeti blizu.

4. Neprijetno se počutite v njihovi družbi.

5. Nanje se ne morete zanesti in jim zaupati.

6. Neprestano obsojajo. Ljudje, ki vas obsojajo in hkrati širijo govorice o vas, niso ljudje, ki jim je mar za vas.

7. So izjemno sebični.

8. Neprestano skrbijo – dobesedno se hranijo skrbmi. Za tem pa se skriva želja po občutku zaščite.

9. Poskušajo nadzorovati in vam govorijo, kaj bi morali početi in kako živeti. Poskušajo vas tako rekoč spremeniti.

10. Neprestano se pritožujejo in za težave so navadno krivi drugi. Krivo je otroštvo, njihov šef, vreme … Prepričani so, da se je ves svet obrni proti njim.

11. Zelo radi uporabljajo besedo 'ampak'. Morda bodo celo povedali kaj pozitivnega ali vam podali kompliment. A njihov stavek se bo vedno končal z 'ampak' … In se obrnil v negativno smer.

12. Postanejo energijski vampirji. Poleg tega, da so zahtevni, posrkajo tudi vso vašo energijo. Ob njih preprosto ne morete začutiti pozitivne energije.  

13. Vsaka novica postane negativna. Navdušeni ste, želite deliti odlične novice … A ko gre za te ljudi, se obotavljate. Zakaj? Ker veste, da bodo vedno našli način, kako novico obrniti v negativno smer.

14. Vedno igrajo žrtev.

15. Ves čas opravljajo.

16. So ljubosumni.

Za konec:

Najpomembneje je, da se znebite občutka krivde. Vsak od nas ima pravico izbrati, koga bo spustil v svoje življenje. Ni vam treba trošiti energije za ljudi, ki vas ne cenijo, ne slišijo in z dejanji pokažejo, da jim pravzaprav nič ne pomenite in gre le za njihove želje.

Preberite še: