Avokada in solate zagotovo še niste postregli tako kot v spodnjem receptu.
Avokado je odličen vir različnih hranil, seznam le nekaj teh pa vas morda prepriča, da ga končno uvrstite na svoj jedilnik. Najdete ga tukaj:
Iz avokada lahko pripravite celo osvežilne in zdrave poletne sladice:
Tokrat pa ga bomo uporabili kar namesto krožnika in v njem postregli solato. Ste za? Pripravite naslednje sestavine:
- 2 skodelici natrganega (ali narezanega) piščanca
- 1 sesekljano čebulo
- 2 razpolovljena in razkoščičena avokada
- 1/3 skodelice grškega jogurta
- sok ene limone
- sol in poper
- sesekljan peteršilj
Z žlico povečajte luknjo v vseh polovicah avokada, njegovo meso pa dajte v večjo skledo. Dodajte natrgano ali na trakove narezano piščančje meso, čebulo, jogurt, limonin sok in peteršilj.
Dobro zmešajte, poskusite in začinite s poprom ter soljo.
Solato nadevajte v izdolbene polovice avokada, po vrhu potresite še malo peteršilja in servirajte takoj.
Dober tek!
Novo na Metroplay: Novinar izza nagrade | N1 podkast s Suzano Lovec